Magical Velvet xx

Rekisterinumero:  HHR-10160 (Vanha: SKPR-78

Lempinimi: Velvet, Vellu
Rotu: Englantilainen täysiverinen
Skp: Tamma / Mare
Väri: Musta
Ikä: 20v/2001 (t. 2011?)

I: ?
E: ?

 

ii: ?

ie: ?

 

ei: ?

ee: ?

Ko: GP
Ye: 120cm
Re: 100cm

Tekijä/kasvattaja: kht Marjaturpa
Omistaja: Jivvy, kht GravelLuonne: Hoitaessa Velvet käyttäytyy useimmiten suhteellisen järkevästi. Hyvinä päivinä käyttäytyy todella nätisti eikä tee mitään jekkuja ja antaa hoitajan tehdä työnsä, kun taas huonoina päivinä se saattaa tehdä hoitamisesta todella vaikeaa ja hoitaja saattaa saada hampaat käsivarteensa, potkun kovasta kaviosta tai joutua jahtaamaan hevosta ympäri tallia ja mahdollisesti pihaakin. Pahimmillaan on hevosta jouduttu etsimään naapurin pelloltakin tai metsästä. Ihmisten onneksi näitä huonoja päiviä sattuu kohdalle nykyisin enää todella harvoin.
Taluttaessa tamma on yleensä aika energinen ja askel usein muuttuu hieman turhan reippaaksi, joten etenkin kisapaikoilla ja laitumelle/tarhaan viedessä saattaa ketju tai naru turvan päällä helpottaa hallitsemista.                                                                                                                                          

Ratsastaessa Velvet on todella reipas ja haastetta löytyy kokeneemmallekin. Aluksi meno voi olla aika holtitonta kaahailua tai kunnollista jumitusta, kumpaankaan ratsastajalla ei hirveästi ole sanomista, ennen kuin hevonen on saanut ilmaista mielipiteensä. Sen jälkeen alkaa yleensä hevonenkin toimia paremmin.
Kouluratsastuksesta Vellu pitää, mutta ei se sen suosikki puuhaa ole. Tamma osaa kuitenkin kulkea hienosti, kunhan ratsastaja vain osaa pyytää tarpeeksi vakuuttavasti. Kun yhteistyö sujuu, kuoriutuu tammasta upea ja osaava kouluratsu.


Esteet ovatkin sitten Velvetin suosikki puuhaa, ja varsinkin maastoesteitä hypätään innolla. Esteillä voi muuttua kovasuiseksi ja saattaa kuumua jo pelkästään puomin/kavaletin näkemisestä. Rataa hypätessä vauhtia joutuu usein jarruttelemaan ihan reippaastikin ja ratsastajan pitää olla koko ajan hereillä ja tarkkana että ponnistuspaikat onnistuvat, koska muuten saattaa löytää itsensä maasta tai koko ratsukko voi joutua esteen keskelle. Estepuolella Velvetillä riittäisi myös ponnuakin vielä korkeammille esteille, vaikka hyppääminen onkin viime aikoina jäänyt vähemmälle. Maastossa, ihme kyllä, löytyy hevoselta hieman järkeäkin päästä, ja useimmiten lenkit sujuvatkin hyvin rauhallisissa merkeissä. Maastoesteetkin ylittyvät hallitummin kuin kentällä. Taitaa tamma itsekin tajuta, että epätasaisessa maastossa ei ole hyvä kaahata hullun lailla esteille. Porukassa maastoillessa Velvet voi ottaa muista hieman kipinää ja aloittaa pienen pelleilyn, nykyään sekin tapa on hieman tasoittunut iän ja muun rauhoittumisen myötä.
Jälkeläiset:

Kilpailukalenteri:
Missä/milloin - Luokka - Sijoitus


 

Arvostelut:

Kuvagalleria: https://imgur.com/a/EfzOc​

velvet10.2018 (2 of 12).JPG