Yleistä

Kht Gravel (ent. kht Ghost Ranch) perustettiin vuonna 2009 Helsingissä. Alkuaikoina tallilla järjestettiin jonkin verran tuntitoimintaa ja tallin pitäjä Jivvy ylläpiti Hempan(kht Kuusimetsä) kanssa Keppihevosseura Roihua. Muutamalla leirilläkin tuli oltua järjestäjänä. Vuonna 2012 talli muutti Lappeenrantaan, missä talli sijaitsee edelleen. Joulukuussa 2014 talli muutti taas, tälläkertaa Lappeenrannan sisällä. Samalla myös jo lähes 20 hevosen lauma pieneni ison osan "eläköityessä" suvun mökille säilöön. Vuonna 2018 talli muutti jälleen, ja osa vanhemmista hevosista laitettiin eläkkeelle tilanpuutteen vuoksi. Tulevaisuudessa myös isompi osa tulee olemaan ahaltek-hevosia toiminnan painottuessa niiden kasvatukseen.

Tallin toiminta siis koostuu pääasiassa ahaltek-hevosten kasvatuksesta ja myyntitoiminnasta. Kasvatustoiminnassa tavoitteena on mahdollisimman laadukkaat ja rodunomaiset hevoset jotka soveltuvat niin harrastamiseen kuin kisaamiseenkin eri lajeissa. Pääasiassa tallin hevosia treenataan kouluratsastuksessa omistajan mielenkiinnon suutautuessa siihen eniten keppihevosten ja oikeidenkin hevosten parissa. Myöskin estekaluston puute vaikuttaa asiaan. Maastossa hevosilla ratsastetaan myös paljon, sillä toistaiseksi tallin ympäristössä maastoreitit ovat aivan mahtavat! Aktiivisin treenaus ja kilpailu on jäänyt pois, mutta mahdollisuuksien mukaan sitäkin toimintaa on suunnitteilla aktivoida. Hevosia on myös mahdollista saada ylläpitoon jolloin niillä voi sovittaessa myös kilpailla. 

 

Ympäristö ja tilat

Nykyään kunnollista tallia ei ole sopivien tilojen puuttuessa, joten hevoset asuvat 2 pahvilaatikoista rakennetussa "telineessä" ja muutamassa ikea-jakkarassa. Varusteille löytyy siistit naulakot.

Kenttä löytyy noin 10-15min kävelymatkan päässä sijaitsevalta koululta, jonka pihalla on hyvä hiekkakenttä. Koululla on myös liikuntasali jota on mahdollista vuokrata. Maastoja löytyy nykyisin vähemmän, mutta muutama kiva ja suhteellisen rauhallinen lenkkipolku löytyy lähistöltä, vaikka ei niitä voi toki kunnon maaseutuun verrata.

 

 

Kasvatustoiminta

Tallilla ei ole ikinä ollut mitään tiettyä kasvatusrotua, vaan päätavoitteena on ollut laadukkaat harraste- ja kilpahevoset rodusta riippumatta. Tämän ansiosta tallin asukaskunta onkin kehittynyt varsin moninaiseksi, tallissa on asunut niin pieni suloinen poni, jaloja puoliverihevosia kuin iso shirenhevonenkin.
Vuonna 2015 sai kuitenkin alkunsa jo pitkään suunnitteilla ollut projekti kasvattaa Ahaltekhevosia. Tuolloin talliin astui ensimäinen rodun edustaja, ori G.R Illusion. Sen jälkeen kyseisiä hevosia on tullut muutama lisää, mukaanlukien ensimäinen tallin omien hevosten jälkeläinen.  Tämänkin rodun kanssa alkuperäinen tavoite on säilynyt, halu on tuottaa mahdollisimman laadukkaita ja rodunomaisia hevosia niin harrastukseen ja kilpailuun.
Mikäli haluat lukea rodusta lisää, se onnistuu täällätäällä, täällätäällä ja täällä.

Kilpailut, tunnit ja leirit

Tallilla ei tällähetkellä ole kilpailu-, tunti-, tai leiritoimintaa. Hevosia on mahdollista saada ylläpitoon, jolloin niillä on mahdollista myös kilpailla.

 

 

 

English info coming soon!